19 september 2011

[vox] Fusie tussen openbare bieb en UB?

De liefde tussen stad en universiteit wordt steeds hechter. Nu wil de Openbare bibliotheek Gelderland Zuid (OBGZ) de eigen digitale collecties samenvoegen met die van de Nijmeegse Universiteitsbibliotheek. Dianne Weersink, algemeen directeur van de OBGZ, wil door middel van een samenwerking zo veel mogelijk informatie kunnen verschaffen aan de leden van de bibliotheken.


Een samenwerking tussen de OBGZ en de universiteit zal vooral bedoeld zijn om de verschillende digitale media te ontsluiten. Weersink: ‘Wij hebben een digitale collectie en de UB ook. Als we die collecties of catalogi kunnen samenvoegen, kunnen leden van beide bronnen gebruikmaken.’ Een eventueel samenwerkingsverband komt tegemoet aan de wens van de klant. ‘Als afgestudeerde kan je niet meer naar de UB om dingen op te zoeken, terwijl daar wel behoefte aan is’, aldus Weersink.

Op dit moment is het eerste contact gelegd en de UB lijkt positief. De OBGZ wil overigens niet alleen met de RU samenwerken, maar probeert ook de HAN en het ROC Nijmegen te bereiken. Dit alles om zoveel mogelijk informatie beschikbaar te hebben voor alle burgers, aldus de algemeen directeur.

______________________________
Doelgroep: studenten (18 tot 26 jaar)
Medium: www.voxlog.nl
Datum: 28 juni 2010
Directe link: Ga naar het artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten