17 september 2011

[s20] Blok je schrijversblok

Waar?

Wat kan ik er doen?
Je creativiteit hervinden en uit je schrijversblok komen

Vertel!
Een essay. Betoog. Verslag, samenvatting, artikel… Studeren = schrijven. En als je veel schrijft, kan het gebeuren dat je in een schrijversblok terechtkomt. Alle zinnen lijken op elkaar, ze lopen niet meer vloeiend over en die leuke, creatieve toon komt niet meer door. Als je zo doorgaat, wordt het sowieso een onvoldoende. Hoe kom je dan weer aan wat inspiratie?


Op de website Oneword.nl kan je je creatieve pen hervinden, middels een simpele schrijfopdracht. Je krijgt een woord voorgelegd (in het Engels), waarna je zestig seconden de tijd hebt om alles op te schrijven waar je aan denkt. Het is niet de bedoeling dat je het woord omschrijft, maar je moet leren om je gedachten te laten ‘stromen’. Laat je meenemen naar herinneringen, anekdotes of een liedje dat je net hebt gehoord, door simpelweg dat ene woordje te lezen.

Je hebt maar zestig seconden de tijd, dus dat wat je typt hoeft niet perfect te zijn. Oneword haalt zelf de vergelijking aan met het opnemen van een (privé)filmpje: de camera rolt en neemt alles op, ongeacht of het goed of slecht materiaal is. Pas aan het eind wordt de film aangepast en bijgeschaafd tot een goed geheel. Bij deze schrijfoefening is het natuurlijk niet nodig om bij te schaven, maar in je essay is dat wel mogelijk.

Hoppa, weer een 9 op je cijferlijst.
_______________________________
Doelgroep: studenten (18 tot 24 jaar)
Medium: www.s20.nl
Datum: 5 juni 2011
Directe link: Ga naar het artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten